Hankkeen julkinen kuvaus |
Projektin päätavoitteena oli kehittää sensoreita biogeenisten amiinien detektoimiseen erilaisissa kohteissa kuten kalapakkaukset ja ympäristönseuranta. Erityishuomiota kiinnitettiin sensoreiden yksinkertaiseen rakenteeseen ja helppokäyttöisyyteen. Sensorin tuottaman datan langaton luku oli myös tärkeä tavoite.
Hankkeessa yhtenä tavoitteena oli kehittää amiinisensori valituille kalatuotteille. Arvoketjuanalyysin perusteella tuotteiksi valikoituivat lohi ja tonnikala. Lohessa laadun heikkenemisen huomattiin liittyvän trimetyyliamiinin muodostumiseen, joka korreloi fotobakteerien määrän kanssa. Tonnikalassa bakteeriyhteisö oli pseudomonas painotteinen ja amiineista merkittävin oli kadaveriini. Vaikka molemmissa kalalajeissa amiinien muodostumista havaittiin olivat yhdisteet erilaisia sekä
pitoisuuksissa oli huomattavia eroja. Tämän takia sensori pitäisi validoida kalalajin mukaan.
|
|