Suomen Akatemia
Rahoituspäätös
 
Hakija / Yhteyshenkilö Lindroos, Katja
Organisaatio Itä-Suomen yliopisto
Tutkimusaihe FORK: Turvallinen ruoka lainsäädäntökeinojen monipuolistamisella
Päätös 323404
Päätöspvm 24.05.2019
Rahoituskausi 01.09.2019 - 31.08.2023
Rahoitus (€) 479 724
WebFOCUS Report
Hankkeen julkinen kuvaus
Miten kuluttaja tietää syökö sitä mitä luulee syövänsä? FORK projekti vastaa nykykuluttajan vaatimuksiin räätälöityjen ja digitaalisten ruoka- ja ravitsemuspalveluiden saatavuuden ja tavoitettavuuden lisäämiseksi. Projekti keskittyy lainsäädäntöön, joka estää ruokainnovaatioiden saattamisen kansainvälisille markkinoille. Se tuottaa lainsäädäntömalleja, jotka vastaavat paremmin käytännön tarpeisiin, estäen ruokapetoksia ja harhaanjohtavaa markkinointia nykyistä tehokkaammin. Parempi regulaatio edistää YK:n kestävän kehityksen 2 tavoitteita vähentämällä huonoista ruokatottumuksista johtuvaa yli- ja aliravitsemusta sekä parantamalla kestävästi tuotetun ruokaelinkeinotoiminnan edellytyksiä.